William Clark Green er en singer-songwriter fra Texas som nå har utgitt sitt 3. og hittil beste album. Rose Queen er full av fengende melodier, gode tekster og tøft gitarspill, og anbefales spesielt fans av Steve Earle og countryrock.

Tøff, fengende rootsrock er merkelappen man kan henge på de fleste av de 11 sangene her. Tittellåta slår an tonen, etterfulgt av den popete Remedy, som har banjo og et minneverdig gitarriff. Platas to singler har begge blitt radiohits i Texas: It's About Time, som har en sint og ærlig tekst, og det store høydepunktet She Likes The Beatles, som handler mest om motsetninger i et kjærlighetsforhold. Green synger "she likes the Beatles, I like the Stones".

Drowning er en glimrende countryballade med lekker steelgitar og kvinnelig koring. Festlåta Let's Go skiller seg ut ved å være cajun-inspirert og ha fele og spretten mandolin. Den beste balladen kommer helt til sist - den personlige, innadvendte Welcome To The Family.

William Clark Green (28) har en flott, småhes stemme og skriver minneverdige tekster og melodier. Han kan sammenlignes med Steve Earle, Chris Knight, Hayes Carll og Ryan Adams. Rose Queen er det beste roots/americana-albumet jeg har hørt så langt i år!