Nå er de 7 siste studioalbumene til The Handsome Family relansert på cd i Europa av Loose/Rootsy: Through the Trees (1998), In the Air (2000), Twilight (2001), Singing Bones (2003), Last Days of Wonder (2006), Honey Moon (2009) og Wilderness (2013).

Mest kjent er Singing Bones fordi plata inneholder kjenningsmelodien fra den populære og aktuelle tv-serien True Detective. Men Far From Any Road, som er en fengende duett med mariachiblåsere, er altså 11 år gammel.

The Handsome Family er en amerikansk duo bestående av ekteparet Brett og Rennie Sparks. De har i 20 år utgitt kritikerroste album som sorterer under genrene Americana, country, roots og folk. Tekstene er ofte dystre, iblant tragikomiske. Brett Sparks er hovedvokalist, spiller twangy elgitar, mye trommer og keyboards og litt på sag. Rennie står for harmonivokal på de fleste låtene, og trakterer bass, banjo og autoharpe.

Melodiene går ofte i valsetakt og kan kalles vindskeive og skranglete. Det er mye sjarm med The Handsome Family, som har gitt ut plater i 20 år. Først med Twilight i 2001 ble de lettere tilgjengelige for folk flest, og Singing Bones (2003) er et variert, glimrende rootsalbum med en rekke minneverdige låter, så som Whitehaven og 24-hour Store. Og If The World Should End In Ice er en morsom avslutningssang framført a cappella av Bretts mange stemmer. Like sprø er den Johnny Cash-aktige The Song of a Hundred Toads.

The Handsome Familys plater anbefales spesielt folk som liker Tindersticks, Giant Sand, Calexico, Nick Cave, Jim White og eldgammel countrymusikk.