Greg Cartwright har etterhvert opparbeidet seg en rekke band og prosjekter på sin musikalske CV. Først og fremst innen garasjerock-segmentet, som for eksempel med Compulsive Gamblers, The Oblivians, Detroit Cobras og The Parting Gifts. Reigning Sound er hakket mer pop og soul enn direkte garasjerock, selv om her også finnes elementer av Cartwrights hang til catchy og rett frem rock´n roll.

Shattered følger opp Reigning Sounds 2009-utgivelse, Love And Curses, og er bandets første album på Merge Records. Cartwright viser i større grad frem bredde i låtmaterialet denne gangen sammenlignet med tidligere utgivelser. Her er en god miks av lune popsanger, sjelfulle ballader og slagkraftige rockelåter.

Denne gjennførte blandingen gir Shattered et spenn som holder på lytteren. Det er ikke bare tilfredsstillende, men her er også en nerve som i aller høyeste grad trigger nysgjerrigheten: hva kommer nå, hvordan klarer Cartwright å skrive så tilsynelatende enkle, men likefullt interessante låter?

Han har sikkert ikke en hemmelig oppskrift, men kanskje mer en formel han ikke er redd for å verken gjenta elle videreutvikle - uten å gå på akkord med seg selv. Cartwright gjør sin greie, uansett bandkonstellasjon, og vet at det er godt nok, at det er kvalitet i det han gjør.

Han utforsker, samtidig som han bruker sin erfaring til å opprettholde det trygge. Cartwright er ingen mainstream-artist, og heller ingen avantgardist. Slik blir musikken hans forståelig for både den gjengse og den mer kresne lytter, men også utfordrende for dem som sitter i musikkredaksjonene til kommersielle radiokanaler og lurer på om dette er radiovennlig eller ikke.

Shattered er det mange aktuelle spor for en slik vurdering. Etter en kort og rask åpning i North Cackalacky Girl, får Cartwright frem frysninger i den lettbeinte Never Coming Home og deretter i den halvakustiske soulballaden, If You Gotta Leave. Tempoet og intensiteten økes, men interessen bevares i You Did Wrong og den delvis Stones-aktige My My, før Cartwright igjen roer og blir nesten sommerlig i Starting New.

Shattered rundes av med behagelige I´m Trying (To Be The Man You Need), hvor Cartwright synger glimrende og hammondorgelet ligger der klart i bakgrunnen og løfter låta videre. Det er bare å innse det: Cartwright har nok en gang levert på et høyt nivå.




Følg Reigning Sound på Facebook.