Cosmic Twang har spilt sammen i 20 år, men platedebuterte først i 2012 med Long Way From Here. Det albumet hadde godt over en times spilletid og sprikte mye. Det er normal lengde på Restless, der trioen spiller rootsrock med et snev av blues og country.

Gitarist og vokalist er Roy Hansen (eks Steady Rollers), bassist er Morten Burud, som spilte i De Press i 2000-06 sammen med trommis Øyvind Hansen (som de fleste kjenner fra Can Can og Mercury Motors). Albumet er mikset av Harald Værnor (også eks De Press).

Restless starter med den stemningsfulle balladen som kunne vært tittelkutt på debuten, Long Way From Here. Den innledes med naturlyder, keyboards og vokal, før det etter hvert kommer akustisk gitar, elgitar, bass og trommer i lydbildet. Låta bygger seg fint opp, øker i intensitet og avsluttes med trafikklyder. Den vokser for hver gjennomlytt og er etter hvert blitt en av mine favoritter på albumet.

De fire neste sangene er tøff, bluesinspirert rootsrock med harde gitarer, dystre tekster og litt orgel (spilt av Værnor) og munnspill. Men vi har hørt dette soundet på plater med mange amerikanske band, og i Norge med Helldorado. Bare Rooster-Killer av disse skiller seg positivt ut.

Andre halvdel av albumet er best. Long Will I Run er en slentrende, elegant ballade av den typen Waylon Jennings og Jonas Fjeld Band en gang lagde, komplett med herlig banjoplukking og slidegitar. Busy Feeling Blue er fengende og feiende flott poprock med orgel og slidegitar. Og til slutt kommer høydepunktet With The Radio On. Den løsslupne låta i latino-stil (à la La Bamba) har koring som "svarer" hovedvokalisten, som synger om kontraster på radio, der nyheter om bombeofre i Bagdad etterfølges av en sang med Robbie Williams.