De australske psych-rockerne i Pond er ute med sitt sjette album siden bandet ble etablert i 2008. Musikerne vinner stadig fotfeste og med Man It Feels Like Space Again bør de øke oppmerksomheten rundt sitt oppfinnsomme låtmateriale.

Det er et gjennomført album Pond leverer denne gangen. Spesielt første halvdel av utgivelsen er imponerende, anført av Nick Allbrook som hovedvokalist. Allbrook og kompani leverer det ene knallgode sporet etter det andre og viser glimrende låtskriverferdigheter og kreative utførelser. Ponds låter er interessante og rammet inn i melodiøse vokaler og stramme rytmer. Spillegleden er hørbar.

Gi åpningssporet, Waiting Around for Grace, drøyt 60 sekunder før det løsner, da riffet starter og låta åpner seg, med nesten noe T.Rex-aktig over det hele. Digg Elvis' Flaming Star, nærmest disco-psych, i den grad det er et begrep, med sin spenstige beat. Nyt når Joe Ryan overtar vokalen i den svevende og vakre Holding Out For You, og Allbrook igjen tar styringen og tempoet økes i drivende gode Zond.

Om ikke Pond er like skarpe i fortsettelsen som de fire-fem første låtene, er Sitting Up On Our Crane og tittelsporet verd å trekke frem. Totalinntrykket er uansett at Man It Feels Like Space Again er et solid album og blant Ponds beste utgivelser så langt i karrieren.

Det trekker lytteren inn i et musikalsk univers hvor det er behagelig å være og spennende å utforske. Selv omslaget med sine egne tegninger til hver enkel låt er verdt en studie.

Pond er garantert et tøft liveband også. Er du i Oslo 11. mars har du muligheten til å se dem på Vulkan Arena. Det er bare å begynne å glede seg.




Følg Pond på Facebook