The Amazing er et band som har fascinert meg helt siden jeg hørte det majestetisk flotte åpningskuttet, The Kirwan Song på den selvtitulerte debuten for snart seks år siden. Som låttittelen sier, så var det der lånt av Danny Kirwan og tidlig syttitalls-Fleetwood Mac, men bandet slektet samtidig kanskje minst like mye på de britiske indiebandene fra siste halvdel av åttitallet. Denne dualiteten har bandet opprettholdt hele veien, så også på dette albumet. De drivende trommene til trommeslager Moussa Fadera plasserer mange av låtene på Picture You i samme landskap som nyere psykedelia-favoritter som Tame Impala.

Ved siden av drivende trommer så er det først og fremst gitarstemninger man først tenker over med The Amazing. Nær sagt allestedsværende Reine Fiske fargelegger låtene til The Amazing på et vis som David Gilmour ville misunnet han. Likevel, midt oppe i dette så skriver vokalist og låtskriver Christoffer Gunrup låter som band som Ride og My Bloody Valentine fint kunne laget i 1991 (bare uten støyen).

Vokalen til Gunrup har en noe skandinavisk melankoli over seg, og dette gjør at bandet hele veien føles som ganske så neddempet til tross for hvor mye som faktisk foregår rent instrumentalt. Låten Fryshusfunk begynner med et frekt lite funky trommegroove, går gjennom utallige stemningspartier før det ender i en småprogga nesten Zeppelinsk avsluttning med herlige gitar og orgeldueller sju og et halvt minutt senere. Det er sånn The Amazing gjør det, de tar seg tid til å la låtene få utfolde seg i det tempoet som føles riktig.

Det forrige albumet til The Amazing het Gentle Stream, og det er en treffende tittel for dette bandet. Låtene minner på mange måter om late sommerdager ved siden av en rolig elv. Det er fantastisk flott, men det krever sitt av lytteren. Du må virkelig ville dykke ned i denne elven. Har du først gjort det så er jeg redd for at det ikke finnes noen vei tilbake.

Om du ikke fikk med deg bandet under by:Larm så synes jeg du skal gjøre deg det tjenesten å gå å se dem på John Dee når de spiller der i mai.