Rick Wakeman er kjent som keyboardist i Yes og Strawbs, og har gitt ut en rekke ambisiøse soloplater med grandiose temaer. Nå er to kommet ut i Universal Musics Deluxe Edition-serie, der det følger med dvd-er hvor man kan nyte platenes kvadrofonimikser i surroundlyd.

The Six Wives of Henry VIII fra 1973 handler selvsagt om de seks hustruene til engelske kong Henrik den åttende. Det er et instrumentalalbum der Wakeman spiller en enorm mengde keyboards (avbildet på coveret) og kompes av et band og fire kvinner som bidrar med ordløs vokal. Det fikk blandet kritikk, men solgte meget bra og har siden fått en høy status blant progrockfans. De seks hustruene har hver sin låt. Bonus på cd-en er to kortere singlemikser samt den annerledes første miksen av Catherine of Aragon. Videre får vi albumets kvadrofonimiks på en dvd, samt velskrevne, flott illustrerte liner notes der Wakeman bidrar med morsomme anekdoter.

Rick Wakemans 4. soloalbum kom i 1975 og het The Myths and Legends of King Arthur and the Knights of the Round Table. Altså samme tema som Monty Python hadde i sin film: Mytene og sagnet om kong Arthur og ridderne av det runde bord. Her benyttes to mannlige rockevokalister, et symfoniorkester, et kammerkor og Nottinghamfestivalens vokalgruppe. To av låtene er virkelig flotte og fengende: Guinevere og Merlin The Magician. Albumet ble framført live på Wembley Arena med orkester og isdansere! Eneste bonusmateriale er kvadrofonimiksen. Dessuten får vi velskrevne, flott illustrerte liner notes der Wakeman bidrar med morsomme anekdoter.