Tvillingene Charlie og Craig Reid (53) er helter i Skottland, mye fordi de synger på reinspikka skotsk. Men selvsagt også fordi de siden 1987 har gitt en rekke glimrende sanger, anført av hits som Letter From America og I'm Gonna Be (500 Miles). De har en soulpreget vokalstil og to stemmer som står meget godt til hverandre.

Deres 10. album, Let's Hear It For The Dogs, åpner med to strålende rockelåter: You Built Me Up og Be With Me. Så følger en majestetisk ballade, In My Home, med strykere og et komp som hyller Phil Spectors Wall of Sound.

Plata har også noen få anonyme melodier, men tekstene er jevnt over gode. Brødrene er sinte på rockeren Then Again og What School? (om status). Samtidig synger den ene (aner ikke hvilken!) en vakker ode til livet som småbarnsfar, Ten Tiny Fingers.

Forever Young er The Proclaimers morsomme og ironiske, mens Through Him er spretten, livsglad pop. Til slutt får vi en flott soulballade med steelgitar, Moral Compass.

Proclaimers har aldri lagd et dårlig album, og på Let's Hear It For The Dogs, viser de seg fra alle sine beste sider. Det er variert og flott produsert av Dave Eringa.