The Margarets fra den sunnmørske øya Giske er oppløst, men tre av medlemmene spiller fortsatt sammen, under navnet Giske: vokalist og tekstforfatter Alex Rinde, gitarist og komponist Rune Berg og perkusjonist Ronnie MAG Larsen. De ga ut en digital single i 2012 der de brukte sine tre navn som artistnavn, Strangers In A New Town, som på debutalbumet Carousel Magic Spell fins i en ny versjon med Therese Aune på harmonivokal.

Albumet ligner mer på Rune Bergs soloplate Hølå (2012) enn Margarets, ettersom det har mange akustiske elementer og Rinde synger på en stillferdig måte. Vi snakker om vemodig, lekkert arrangert popmusikk med naturinspirerte tekster som er innom alle de fire årstidene. Mellom flere av sangene hører vi lyden av fugleskrik og brenninger, hvilket henspiller på Giskeøya. Også åpningslåta Join Me In Song In The Garden begynner med disse lydene, vi hører trekkspill, fiolin og overdådig koring, teksta er sommerlig og nevner utrolig nok Sandy Dennys band Fotheringay, og melodien er av de aller beste jeg har hørt fra Rinde/Berg. Aldeles uimotståelig!

Nesten like bra er neste låt, singlen Always Looking For A Friendly Face. Den er uptempo, bør ha radiohitpotensial, og byr på felesolo, trekkspill, cembalo, bassmunnspill... Ja, Brian Wilson kan ha inspirert denne strålende popsangen. Carousel Magic Spell har lyder av små barn og romantisk tekst, mens den litt for enkle melodien kan sammenlignes med barokkpopen til Haakon Ellingsen.

Den høstlige sangen My Name Is November begynner rolig og øker i intensitet til et crescendo som gir meg frysninger på ryggen! Den vakre, helt akustiske Winter Waltz var med på den tre år gamle debutsinglen til trioen. Også neste låt har obo, den fengende The Lovelight Lingers, der vi ellers hører elektrisk 12-strengers gitar à la The Byrds. Denne låta er den som slekter mest på The Margarets her, og en av få der vi hører noe til perkusjonist Larsen. Noen av platas faste musikere kommer fra Rune Bergs andre band, Number Seven Deli.

Albumet avsluttes med en av dets tre anonyme sanger, On The Day, som byr på cello og tremolo-gitarsolo, og ender med sjø- og fuglelyder i ett minutt. Carousel Magic Spell slekter mye på den engelske visetradisjonen, også kalt folk, og byr på en rekke flotte popsanger med gode tekster og nydelige arrangementer. La oss håpe på flere Giske-plater!