I et intervju med D2 denne måneden, sa Tame Impalas frontmann Kevin Parker at han er “blodfan” av Michael Jackson. Popkongens musikk manifisterte seg tidlig i den ikke lenger helt ukjente australieren, og inspirerte ham til å gripe mikrofonen og gitaren fatt selv.

Akkurat det har aldri vært så tydelig i Tame Impalas musikk som nå. For tredjeplata Currents er en komplett annerledes affære enn deres allerede enestående albumpar Innerspeaker og Lonerism.

Dette er nok den mest tilgjengelige Parker har konstruert. Integrert i signatur-sounden deres finnes nå pop, disco og r&b i generøse monn, med litt mindre fuzz-gitar og noen ekstra doser synth lagt på toppen.

Singelen Cause I’m A Man er nok til å bevise nevnte poenger, som nærmest er en homage til Jackson. Men Tame Impala går over alle grenser med Love/Paranoia, som er nesten hundre prosent ren r&b, slik du aldri har hørt dem før. Og når låta treffer to-minutters-punktet, er det klart at Parker aldri har vært så sensuell og sexy i musikken som her, uten å mislykkes.

Past Life er et godt eksempel på hvor god plass synthen tar, med en nesten Nintendo 64/chiptune-aktig intro, mens Disciples er én av få ganger på plata instrumentet er (nesten) helt fraværende, og låtas kortfattethet og konkrete rytmer dominerer, og blir et platehøydepunkt. Mens The Less I Know The Better velger å røre alt sammen.

Men Currents krever tid for å gro. Med sin nye utadventhet vil Parker dytte bort noe av fansen som forventet mer psykedeliarock av ypperste kvalitet. Helt ærlig har den ikke nådd helt inn på undertegnede helt ennå. Den må fordøyes og modnes.

Få låter her er umiddelbare Tame Impala-favoritter, sammenlignet med hvor mange Currents sine storesøsken huser en flora av dem.

Men Parkers tredjefødte viser hvor kompromissløs han tør å være. Hvordan han gjør nøyaktig det han vil, og drar Tame Impala inn i en ny og overraskende retning.

Det gjør det enda mer spennende og uforutsigbart hva som vil skje på plate nummer fire. Også så skal det sies at både Innerspeaker og Lonerism krevde sin gjennomgang.