Anders Bjørnvold fra Sørum fikk god kritikk for debutalbumet Storkar i 2013. Musikken hans minner om The Band, Stein Ove Berg og Roy Lønhøiden, mens tekstene er personlige og jordnære, preget av oppvekst i et bygdesamfunn. De handler ofte om damer som kommer og går.

Også oppfølgeren Drug natt er innspilt i Nashville med amerikanske musikere som bl.a. trakterer steelgitar og mandolin. Men plata har også lydpålegg gjort i Norge. Melodiene er trauste og durer trivelig av gårde. Hent meg hjem får meg til å tenke på Hellbillies. Søndagsoppgjør har The Bands sound, på samme måte som Bendik Brænne. Og nettopp Brænne leder blåserrekka på balladen Samfunnshus-blues.

De fire første låtene er noe ensformige, men så kommer det noen som liver opp: Tittelsangen Drug natt er en fengende rocker med honkytonkpiano og artig tekst om ei drøy og lang natt. Enda bedre er countryrockeren Ikke skapt for kø, med orgel, lekre gitardetaljer, steelgitar og en flott melodi. Og jeg digger den fengende Verste med at du dro, som burde ha radiohitpotensial.

Den fysiske utgaven av Drug natt avsluttes med et skjult bonusspor som trolig heter Over Oslo i kveld. Denne løsslupne countryrockeren kunne godt erstattet en av de fire første sangene, etter min mening. Synd at de som bare strømmer plata går glipp av den. Anders Bjørnvold har uansett lagd et godt album som burde appellere til fans av Roy Lønhøiden, The Band, Stein Torleif Bjella og Bendik Brænne. Jeg syns imidlertid at debuten var enda bedre.