Det er delte meninger blant a-ha-fansen om Memorial Beach (1993), mye fordi albumet gikk i nye retninger som helte mot americana og indierock. Det ble innspilt i Princes studio i Minnesota med den hippe David Z som produsent, og ga trioen bare én hit: balladen Dark Is The Night. Det solgte da også dårlig.

Disk 1 har to bonuskutt: en 12-tommersmiks av Move To Memphis og en akustisk instrumentalversjon av Angel in the Snow, som her får sin platedebut (men som var med på vhs-en Live in South America). Man kunne godt tatt med singleversjonen av Move To Memphis også. Den ble innspilt i 1991 til ei samleplate, og albumversjonen er en helt annen. Liveopptak fra diverse single-b-sider kunne også vært inkludert som bonus her.

Disk 2 har ni demoer, en alternativ versjon og seks liveopptak fra Rockefeller, 1994. På sistnevnte fikk Paralympics-låta Shapes That Go Together sin livedebut. Blant demoene er det en strålende sang som aldri har vært utgitt: Bar Room.

Coverheftet har sangtekstene, skarve tre bilder og gode liner notes som ender med at a-ha tar seg en pause (som skulle vare fire år).