Jesse Malin (47) er en dyktig vokalist og låtskriver fra New York som har gitt ut soloplater siden 2000. I mars i år kom han med sitt første nye album på fem år, New York Before The War, som var et av hans aller beste. Allerede et halvt år etter kommer oppfølgeren Outsiders - også den produsert sammen med Don DiLego. Den har et råere uttrykk, og de selvbiografiske tekstene er bygd på både optimisme og avsky, ifølge presseskrivet.

Plata åpner lovende med tittelsangen, som er skramlete, fengende og erketypisk Jesse Malin, etterfulgt av den smektende stryker-befengte balladen San Francisco. Så følger den støyende og middelmådige rockeren Here's The Situation, med J. Mascis på gitar, og den funky og kjedelige balladen Society Sally.

Edward Hopper er ei helt grei låt om en amerikansk maler. Stay Free er en stillferdig versjon av The Clashs 1978-innspilling, kun akkompagnert av piano og akustisk gitar. Albumet avsluttes med den fengende, lekne popsinglen You Know It's Dark When Atheists Start To Pray, som har artig tekst, orgel og blåsere.

Outsiders er et ujevnt album og ikke så bra som det Jesse Malin ga ut tidligere i år. Men fansen vil være fornøyd med at han ikke viker langt unna formelen her. Den digitale utgaven har forresten et flott bonuskutt som ikke er på cd-en/lp-en, Good Times, Mens lp-utgaven har et unikt bonuskutt: From an SM57.