1 fra år 2000 er visstnok dette århundets mest solgte cd på verdensbasis. Denne samleplata med 27 låter som gikk til topps i enten UK eller USA, er nå blitt remikset av Giles Martin - sønnen til Beatles-produsent George Martin. Vi får også surroundmikser her.

Denne utvidete versjonen kalles 1+ og har som bonus absolutt alle musikkvideoene og promofilmene som er blitt lagd med The Beatles. Man kan velge mellom formatene dvd og Blu-ray. Den første disken har videoer til alle de 27 låtene på 1. Den andre har ytterligere 23 videoer, hvorav noen er alternative versjoner. Det betyr at vi får tre ganger Hello, Goodbye og to ganger Day Tripper og Paperback Writer. Inkludert er også videoer som ble lagd etter Beatles' oppløsning, så som Baby It's You (fra BBC-liveplata) og Anthology-låtene Free As A Bird og Real Love.

I menyene på diskene kan man velge å programmere videoene i ønsket rekkefølge via en såkalt Jukebox. Men den største bonusen er innslagene med Ringo Starr og Paul McCartney. På henholdsvis fem og fire av videoene får vi Ringos humoristiske introduksjoner og Pauls kommentarspor. Men de bidrar dessverre sjelden med noen opplysninger som Beatles-fans ikke kjente til fra før. En artig gimmick på disk 1 er at videoene introduseres med animasjoner eller manipulerte bokstaver. Det er morsomt at Hey Jude først tituleres Hey Jules, som jo var Pauls første navn på sangen han skrev som trøst for Julian Lennon. Og innslaget med Hey Jude starter med at Beatles spiller temaet til The David Frost Show på en rølpete måte. Videoen hadde jo premiere på det showet i 1968.

Coverheftet har fyldig info om alle låtene og videoene, inkludert utgivelsesdatoer og listeplasser i USA og UK. Dessuten skriver journalisten Mark Ellen solide liner notes om 2000-albumet 1 og videoene. Og bildekvaliteten er suveren! Fargene er ikke lenger blasse, som vi er vant til fra Anthology og tv-sendinger. Blant høydepunktene er de surrealistiske videoene til Penny Lane og Strawberry Fields Forever.

Alt i alt er 1+ årets julegave til Beatles-fansen. Eneste ankepunkt er at Ringo og Paul ikke kommenterer flere av videoene (særlig savner vi dette på Rain). Men stort sett besto jo Beatles' videoer av mimete opptak, der medlemmene heller lagde ablegøyer enn å mime på en troverdig måte. Utstrålingen deres bidro imidlertid til at dette ikke gjorde noe. Man blir glad av å se The Beatles spille!