The Jam hadde pønkens energi og fengende rockelåter da de platedebuterte i 1977, og utviklet seg seinere til et mer sofistikert band med elementer fra bl.a. pop, beatmusikk og soul. De fikk enorm suksess i hjemlandet Storbritannia, så det var overraskende da lederen Paul Weller oppløste gruppa i 1982 for å satse på The Style Council.

Heldigvis tok deres plateselskap Polydor opp hele 20 konserter, med tanke på liveplateutgivelser. Bare ett album ble i første omgang utgitt: Dig The New Breed i 1982. Det besto av opptak fra avskjedsturneen. Nå blir seks konserter utgitt på seks cd-er i en egen boks: Fire and Skill. På kjøpet får man fem svart-hvitt livebilder og et hefte med stive permer, der en musikkjournalist skriver kort om The Jams første år og utfyllende om hver av konsertene. Det er én fra hvert av deres gullår, 1977-82. Interessant at vi får intervjusitater fra to Polydor-ansatte og The Jams originalmedlem Steve Brookes, som spilte gitar i 1973-74.

Lyden er god på alle konsertene. Den første er fra den berømte 100 Club i London, 1977. Da hadde The Jam bare utgitt ett album, In The City, så det er ikke rart at det er hele seks coverlåter på settlista. De fleste av disse er soulklassikere. På de neste liveplatene er det bare et par coverlåter. Og bassist Bruce Foxton synger alltid minst én av sine egne sanger.

Den andre live-cd-en er fra London, 1978, og har et bonuskutt: soundcheck-versjonen av hiten News of the World. Fra 1979 får vi et opptak fra Reading. Året før hadde The Jam hatt en hit med Kinks-låta David Watts, som nå var blitt fast på settlista. De neste konsertene er fra Newcastle (1980) og London (1981) og viser et selvsikkert band som er blitt bedre live enn de var noen år tidligere.

Den siste cd-en er fra avskjedsturneen i 1982, nærmere bestemt den andre av de fem avsluttende konsertene på Wembley Arena. Her var The Jam forsterket med blåsere og koredamer, og flere av sangene hadde det soul-aktige soundet som skulle prege The Style Council. Bare én 1977-låt sto på repertoaret denne kvelden: Away From The Numbers.

Fire and Skill er årets gavepakke til Paul Weller-fansen. Vi får totalt 110 sanger framført live, og blant disse er The Jams klassikere og største hits. Eneste minus er de uklare bildene i coverheftet.