Coldplay må regnes som et av veldig mange stadiumband som sliter med å oppnå den suksessen de hadde tidligere i karrieren. Hvert eneste album de gir ut, skaper forventninger om noe i nærheten av det som en gang var, men gang på gang blir fansen skuffet. Det blir de mest sannsynlig denne gangen også.

I likhet med Adele, valgte Coldplay å holde sitt nye album unna strømmelytterne, men i motsetning til den britiske divaens nyeste, vil A Head Full Of Dreams dukke opp i Spotify allerede én uke etter den offisielle utgivelsen. Spørs om det blir noen større suksess av den grunn.

For denne versjonen av Coldplay, er en versjon som spriker i alle retninger. Fra det litt funky tittelsporet, via Beyonce-samarbeidet Hymn For The Weekend , til den typiske Coldplay-balladen Everglow . Navn som Barack Obama og Noel Gallagher er selvfølgelig med og bidrar.

Norske Stargate har vært med å skrive samtlige låter, men det er ikke et kvalitetstegn når det mest interessante med albumet er hvilke gjester som er med. På tittellåten A Head Full Of Dreams og avslutningslåten Up & Up får vi høre et kor som er satt sammen av familiemedlemmene til flere i produksjonsteamet. I tillegg til Apple Martin (datter av Gwyneth Paltrow og Chris Martin), Blue Ivy Carter (datter av Beyonce og Jay-Z), er Selma, Hege og Elise Eriksen + Idil og Isak Hermansen (familie til Stargate) med og synger. Litt sjarmerende er det jo.

Men det finnes faktisk kulere album å være en del av, selv om Adventure Of A Lifetime er forfriskende deilig og catchy, og Tove Lo bringer noe kjærlig til Fun . Allikevel blir A Head Full Of Dreams fryktelig kjedelig etter hvert, noe som er skuffende, men også forventet, for alle oss som har vokst opp med Coldplay på øret.