Rush feiret 40-årsjubileum som plateartister i 2014 med å turnere, kanskje for siste gang. To konserter i hjembyen Toronto er grunnlaget for utgivelsen R40 Live, som man kan kjøpe på vinyl, cd og dvd separat, eller som Deluxe Edition-boks med tre cd-er og en dvd (eventuelt Blu-ray). Som musikere er trioen på sitt ypperste her: vokalist Geddy Lee på bass/keyboards, Alex Lifeson på gitar og tekstforfatter Neil Peart på trommer. Men Geddys stemme har tapt seg, noe som er spesielt merkbart på 70-tallslåtene med lys vokal.

Rush spiller seg gjennom karrieren i omvendt kronologisk rekkefølge. De begynner nemlig med to låter fra det nyeste albumet, Clockwork Angels (2012). Fra 90-tallet får vi bare to sanger, mens det er mest fra storhetstiden 1976-82, da trioen spilte en vellykket hybrid av prog, hardrock og pop med sci-fi-inspirerte tekster, og fikk hits med The Spirit of Radio og Tom Sawyer.

For aller første gang får vi høre Losing It live. Ben Mink spiller fiolin, slik han gjorde på 1982-albumet Signals. Tre låter er veldig lange: 2112, Xanadu og Cygnus X-1. Sistnevnte har en (sedvanlig) underholdende trommesolo. Ekstranumrene er fra 1974-75 og framføres på en nedstrippet scenerigg, noe jo Rush hadde før gjennombruddet.

Dvd-en har tre bonuskutt som trolig ble tatt opp på andre konserter under turneen. Disse er også med på cd3, sammen med fire andre låter. Red Barchetta fra 1981 er et stort høydepunkt! Det unike med dvd-en (og Blu-rayen) er fire forhåndsfilmede sekvenser med Rush i hovedrollene, der de viser fram sin sprø, surrealistiske humor. Disse innleder de to settene og ekstranumrene, og avslutter konserten med "Exit Stage Left", som nærmest gjenskaper coveret til livealbumet fra 1981 med samme navn.

Vi får også et tykt coverhefte med masse bilder fra konsertene, "credits" for turneen og korte liner notes. Alt i alt viser R40 Live oss Rush på sitt beste som musikere, og vi får de mest kjente låtene.