Med utgivelsen av Sånn er det bare (2005) og Meget i sløyd (2008), er det bare ett Øystein Sunde-album som aldri har kommet på lp-plate: Nå er begeret nådd (1999). La oss håpe at Spinner Records gir det ut på vinyl sammen med Sundes nye album til høsten!

Sånn er det bare er et variert album med både viser, pop og jazzakkorder. Høydepunktet er balladen Ute var det sol, der Øystein Sunde på utypisk vis synger om sin fars begravelse og minnene dette brakte. Ellers er Hest er best som pålegg et eksempel på hvordan han stadig lager nye munnhell, Boltiten er blitt en livefavoritt, mens Waiting for Rosie er en fin instrumental av The Shadows.

Meget i sløyd var Øystein Sundes første bluegrassalbum siden Kjekt å ha (1989), og ga navn til hans nåværende backingband. Han hadde båt ble en radiohit, Sett deg i armkroken min er en oversatt bluegrass-klassiker, og på Kom, da! er han på sitt morsomste.

Lp-platene har fått artige retro-labeler som minner om dem Sundes plateselskap på 70-tallet, Philips, brukte. På Sånn er det bare er dessverre bare fire av ti bilder fra cd-heftet gjengitt, mens alle er med på Meget i sløyd.