The Last Shadow Puppets er det andre bandet til Arctic Monkeys-lederen Alex Turner. Sammen med medvokalist og gitarist Miles Kane sto han bak deres debutalbum The Age of the Understatement, som ble kritikerrost da det kom i 2008. Etter åtte års pause er de tilbake med Everything You've Come To Expect - også dette produsert av James Ford (som spiller trommene her), mens Owen Pallett igjen står for mektige, majestetiske strykerarrangementer.

Og det er mye strykere på The Last Shadow Puppets' andrealbum. Den fengende åpningslåta Aviation er en god del inspirert av Scott Walkers 60-tallsplater. Nettopp det tiåret og Serge Gainsbourgs franske popmusikk preger platas lydbilde. Enda bedre er den storslagne, smektende balladen Miracle Aligner, som også har twangy gitar. Den stemningsfulle, smygende tittelsangen er et annet høydepunkt, komplett med cembalo, elegante strykere og tostemt vokal.

Innimellom har albumet dessverre noen middelmådige låter, som det jo var få av på debuten. Men blant godbitne vil jeg trekke fram Bad Habits, som har tøff Fender-bass, et voldsomt strykerarrangement og en hardtslående melodi. Samt den mørke, besnærende melodien til She Does The Woods og den lengselsfulle balladen Patterns. Folk som kjøper albumet digitalt, får for øvrig et bonuskutt: The Bourne Identity. Den rareste låta er Sweet Dreams, TN (der TN er forkortelsen for Tennessee). Denne bolero-aktige melodien med overdreven vokal kunne gått rett inn i en musikal.

Everything You've Come To Expect har en tittel som lever opp til forventningene, siden plata gir folk det de forventer. Debuten var bedre, men dette er en verdig oppfølger som er velprodusert og har et sound fans av Scott Walker vil elske. Se Last Shadow Puppets på Øyafestivalen 10. august. Coveret viser forresten en dansende Tina Turner!