Andy Shauf fra Saskatchewan i Canada har lagd en sangsyklus til sitt 4. album, The Party, der han gjennom ti låter observerer folk på en fest som har til felles at de har problemer i sine liv. Han spiller alle instrumentene her unntatt strykerne, som til gjengjeld brukes på nesten hver eneste sang. Musikken slekter på Josh Rouse, Pernice Brothers, Elliott Smith (på sitt mykeste), Saint Etienne, Harry Nilsson og Randy Newman.

Plata begynner med singlen The Magician, som krydres med treblås, fuzzgitar og Crosby, Stills & Nash-aktige harmonier. Balladen Early To The Party har både treblås, messingblås, strykere, Fender-bass og en overdådig, smygende melodi. Denne veldig myke låta (om å være førstemann på festen) kunne passet fint inn på et Josh Rouse-album, sammen med Quite Like You, som er søt og smektende og har et lekkert pianoriff.

The Worst In You gir Andy Shauf oss sin mest følelsesladde vokal og sitt beste refreng. To You har noen herlige taktskifter, igjen med et avansert arrangement som bakteppe. Men på siste låt, Martha Sways, tar Shauf det hele pent ned igjen og gir oss et enkelt arrangement med få instrumenter.

Det er meget behagelig å lytte til The Party. Man kan lett avfeie albumet som en lettvekter, men tekstene har mye substans, og musikken byr på lekker, orkestrert kammerpop som jeg spesielt anbefaler til fans av Josh Rouse, Pernice Bros og twee-popband som Camera Obscura og Belle & Sebastian. Dessuten varierer Andy Shauf stemmen, alt etter som han synger om forskjellige mennesker.