Tim Heidecker (40) er en kjent komiker fra Allentown, Pennsylvania, som har gitt ut en rekke album tidligere. De fleste har vært i komi-genren, både som soloartist, i duoer og i gruppa The Yellow River Boys (2013). In Glendale er hans første "seriøse" plate, selv om også tekstene her noen ganger vipper over i ironi og humor. Dette er første utgivelse på Rado Records - plateselskapet til Jonathan Rado fra Foxygen.

Tittelsangen In Glendale er en ironisk, lystig hyllest til Los Angeles-forstaden Glendale, hvor Heidecker har bodd i ti år, med en herlig oppramsing av hva andre delstater har å by på. Den er like fengende og i samme stil som Randy Newmans I Love L.A. Men Newman er en bedre vokalist enn Heidecker, som synger litt som Craig Finn i The Hold Steady. Fengende poprock med blåsere har også Cleaning Up The Dog Shit. Dette er slett ikke ulikt E Street Band og Southside Johnny & The Asbury Jukes.

En kontrast er den stemningsfulle balladen Good Looking Babies. Teksta er en fascinerende og rar fortelling, noe som også kan sies om I Saw Nicolas Cage, der hovedpersonen plutselig ser filmstjernen etter å ha vært vitne til en bilulykke med fire døde ungdommer. Dette er en vemodig og nydelig ballade på et album som ellers er fullt av fengende låter med svære refrenger og arrangementer. When The Cash Runs Out og Ghost In My Bed er gode eksempler på dette. Her minner Heidecker en god del om Warren Zevon.

Helt til sist får vi den vakre Ocean's Too Cold, som er platas høydepunkt sammen med tittellåta, som fortjener å bli en hit. Tim Heidecker viser med In Glendale både sine følsomme og morsomme sider. Han skriver gode, om enn lite originale sanger, men er en flink forteller. En av de beste tekstene er den personlige Central Air, satt til en melodi som bygger seg fint opp.