Det e langt igjen til Royal Albert Hall sang Åge på sitt første soloalbum i 1975, og den sangen åpner samleplata Det e langt å gå til Royal Albert Hall. Bortsett fra denne og Rosenborgs klubbsang Bilde tå'n Ivers (1994) består albumet av innspillinger som er gjort fra 2002 og fram til i dag.

Fire kutt er helt nye, hvorav duetten med Kari Rueslåtten, Tenk om, er best. Rockeversjonen av Pengegaloppen blir for masete, mens Stein (med rapping av Trond Wiger fra G.O.D.S.) er for lang og anonym. Derimot liker jeg godt både melodien og teksta på balladen Daidalos sønner, som ved hjelp av en rekke metaforer forteller om da Prudence forlot Namsos for å søke lykken.

Ellers får vi 2007-hiten Sommernatt, som er en fornorskning av Kirsty MacColls They Don't Know, og godbiter som Janne Ahonens smil, Trondheimsnatt, Alkymisten og Veien hjem, der Violet Road og Henning Kvitnes medvirker. Til slutt kommer en liveversjon av Levva livet som første gang ble utgitt i 2011 på bonus-dvd-en til Furet værbitt.

I coverheftet får vi tekstene til de fire nye låtene og Åges korte kommentarer til disse. Han skriver også litt om Det e langt igjen til Royal Albert Hall. Men vi savner årstall for de gamle sangene og info om hvilke album de er hentet fra.