Tasty er oppkalt etter et Shadows-album fra 1977 og har spilt sammen i tolv år. Tidligere har de utgitt Live at Gleng (2014), så Tasty Special er deres første studioplate. På 60-tallet kalte man sånne gitarinstrumentalband for "shadowsband" i Norge, så det er passende at de tolker Irene av de norske legendene The Quivers her. The Pussycats' klassiker Just A Little Teardrop er en av fire låter med vokal. Det er en skjebnens ironi at de spilte inn denne bare noen måneder før Pussycats-vokalist Sverre Kjelsberg døde.

Av de to låtene som Tasty har skrevet selv, liker jeg klart best tittellåta Tasty Special. Den har et herlig driv og en flott melodi. Den andre er like anonym som de to som er skrevet av finske musikere. Jeg liker bedre de to bidragene til Mike Maxfield, som spilte gitar i instrumentalbandet The Dakotas (mest kjent som backingbandet til Billy J. Kramer). Særlig Mustang er fresk, fengende og flott, og kunne gått rett inn på et Shadows-album på 60-tallet.

Det er også høy kvalitet over Cape Kennedy - hentet fra ei b-side anno 1964 med det berømte, svenske instrumentalbandet The Spotnicks. Tasty tolker dessuten den stemningsfulle balladen Blue Star (innspilt av The Shadows på debut-lp-en i 1961). Best av sangnumrene er Beatles-låta I'll Cry Instead, som det virkelig lukter merseybeat av. Vokalen er ved Daniel Gullien, som sammen med Rune Moe er Tastys gitarister.

Tasty Special er et velspilt album som fans av shadowsband vil digge. Men særlig originalt er det ikke. Tasty følger nemlig opptråkkede spor og gjør ingen forsøk på å gå nye veier.