Live at the Hollywood Bowl kom ut i 1977 og ble en salgssuksess. Men albumet kommer først ut på cd i år. Anledningen er Ron Howards dokumentar Eight Days A Week - The Touring Years, som har kinopremiere 22. september. Det var Beatles-produsent George Martin som rensket opp i lyden i 1977. Nå har hans sønn Giles Martin remastret opptakene, noe som gjør at man hører mindre til den hylende, ekstatiske fansen.

Beatles holdt tre konserter på Hollywood Bowl, Los Angeles: én i 1964 og to i 1965. De beste opptakene fra disse utgjorde de 13 låtene på lp- og kassett-utgivelsen i 1977. Men bandet hadde ytterligere sju sanger på repertoaret. Fire av disse er blitt bonuskutt på cd-en: You can't do that og I want to hold your hand fra 1964, Everybody's trying to be my baby og Baby's in black fra 1965. Av de totalt 17 sporene på cd-en, er hele 6 coverlåter. Litt rart, siden Beatles i disse årene så å si bare ga ut egenkomponerte låter.

Coveret er forandret fra 1977. Konsertbillettene på gul bakgrunn er erstattet av den glorete filmplakaten til dokumentaren, med hovedvekt på dens tittel Eight Days A Week. Coverheftet er imidlertid meget bra. Vi får gjengitt George Martins liner notes fra 1977 og faksimiler av to avisutklipp, hvorav det fra 1964 er mest interessant. Her leser vi om hysteriske fans, og i nest siste avsnitt at Nat King Coles 14-årige datter Natalie Cole var på konserten. Og at hun "liker sin fars synging bedre, men The Beatles er søtere enn pappa"!

Ellers har den kjente musikkjournalisten David Fricke skrevet et godt essay, og vi får se sjeldne svart-hvittbilder. Live at the Hollywood Bowl er årets julegave til Beatles-fansen! Vi kan for første gang kjøpe albumet på cd, og i november kommer den nye vinylutgaven, som selvsagt inkluderer bonuskuttene. En annen bonus er at man kan høre hvor dyktige livemusikere The Beatles var i 1964-65.