De seks medlemmene i Ruby Red & The Moonshine Brothers har til felles at de kommer fra Sørlandet og møttes under musikkstudier i Oslo. Bandet ledes av ekteparet Marte og Nicolai Herwell, som skriver låtene og synger. Ruby Red er den rødhårete Marte, som er hovedvokalist. Et kjennemerke er felene til folkemusikeren Johanne Flottorp. Bruken av både hardingfele og flatfele har de til felles med norske The Northern Belle, som ga ut et imponerende debutalbum i fjor.

De debuterte med Ruby Red & The Moonshine Brothers i 2014. Oppfølgeren The Outlaws ble lansert på samme måte som Marit Larsens nyeste. Side A kom i mai, side B i september, og snart kan man kjøpe hele albumet på vinyl. Inntil videre kan man nyte det på strømming. Men navnet på både bandet og plata lyver, for dette er ikke outlaw-country med hjemmebrennere!

Åpningslåta Blood in the Trail er strålende folkrock med et flott feletema. På den fengende I Lost My Baby To The Sea minner Ruby Red om Malin Pettersen fra norske Lucky Lips, som nylig ga ut et bra countryalbum. Steelgitar krydrer den kjedelige balladen Childhood Memories, men den har fin, mimrende tekst. Always on the Wrong Side er en flott oppbygd sang. Cross My Heart er platas mest anonyme låt.

Lonesome Rider har steelgitar og fin, følsom vokal av Nicolai Herwell. Her minner han litt om Paal Flaata, og melodien er blant albumets aller beste. Han synger også den galopperende, sprudlende Dear Ruby, som har gitartwang og mariachi-aktige trompeter. Jeg digger også duetten Without You, der fela bidrar til økt gåsehudfaktor. Tittelkuttet har spaghettiwestern-stemninger og en strålende melodi. Etter disse to høydepunktene tar bandet det hele fint ned igjen med to rolige låter.

Ruby Red & The Moonshine Brothers mangler imidlertid særpreg. Det er ikke noe spesielt med musikken deres. Men låtene deres er godt håndverk, og vokalen og spillet er godt framført. Jeg nøler ikke med å anbefale The Outlaws til folk som liker Emmylou Harris, The Northern Belle, Lucky Lips og americana generelt.