Ramones fra 1976 var tidenes første pønkealbum. Og det er en klassiker som ikke har tapt seg. De 14 låtene blir unnagjort på under en halvtime og har et tøft lydbilde med kvernende gitar ved Johnny, rølpete vokal ved Joey og glimrende rytmeseksjon: Dee Dee på bass og Tommy på trommer. Alle med etternavn Ramone. Høydepunktet er debutsinglen Blitzkrieg Bop.

Alle er døde nå, men heldigvis lever platas produsent Craig Leon, og han forteller i detalj om innspillingene i denne flotte 40-årsjubileumsutgaven. Her får man en ny og god monomiks på både cd og vinyl, originalmiksen i stereo, en cd med singlemikser, outtakes og demoer, samt en cd med konserten fra The Roxy i Hollywood, 12. august 1976. Ramones spilte to helt like sett den dagen, og det siste av dem er tidligere uutgitt. Begge varer en drøy halvtime og inkluderer enkelte (korte) låtintroduksjoner. Repertoaret besto av 13 av albumets 14 låter, pluss tre som havnet på oppfølgeren Leave Home året etter.

Av de 18 låtene på cd-en med demoer og outtakes, er 8 ikke utgitt før. Mest interessant av disse er den usensurerte utgaven av Today Your Love, Tomorrow The World. Hitlerjugend-referansene ble nemlig for kontroversielle for Sire Records-sjef Seymour Stein.

Coverheftet har sjeldne bilder, bl.a. alternative tagninger av det legendariske coverfotoet. Vi får vite hva slags studioutstyr plata ble innspilt på, og Craig Leon avslører av det meste av koringen ble gjort av utenforstående.

I tillegg til Leon, skriver også en forfatteren Mitchell Cohen utførlig om New Yorks slitne Bowery-distrikt og klubben CBGB midt på 70-tallet, for å sette det hele inn i en større sammenheng. Dessuten er tekstene gjengitt. Dette er årets julegave til Ramones-fansen! Eneste minus er at låtskriverne ikke er oppgitt.