Tre av førstedamene innen country og pop har vært gode venninner siden 70-tallet. De la snart planer om å lage plate sammen, men først i 1987 ble den en realitet: Trio. Den ble en stor kritikerrsuksess og belønnet med Grammypris, og ga dem fire countryhits, hvorav To Know Him Is To Love Him gikk til topps. Også oppfølgeren Trio II (1999) fikk god kritikk og Grammypris (for versjonen av After The Gold Rush).

Men trioen spilte inn mye mer materiale, særlig i 1986, og det ble gjort alternative tagninger av flere sanger der vokallinjene var byttet om på. 18 slike tidligere uutgitte låter får vi disk 3 i trippelalbumet The Complete Trio Collection, sammen med to sanger som kom ut på Emmylou-album i 1979 og 1981: Even Cowgirls Get The Blues og Mister Sandman. På sistnevnte, som også ble en pophit, gjenskapte Parton, Harris og Ronstadt vokalsoundet til The Chordettes, som hadde stor suksess med låta i 1954. Det er generelt høy standard på bonuslåtene. Høydepunktet syns jeg er Emmylou og Rodney Crowells Waltz across Texas tonight fra 1994.

The Complete Trio Collection har fått lekker coverdesign, med utbrettlommer til hver av de tre cd-ene. Heftet har velskrevne liner notes ved en ekspert som spesielt siterer mye fra Ronstadts selvbiografi. De tre jentene skriver også hver for seg noen ord om Trio. Totalt inneholder albumet 41 låter med strålende country, pop, americana, gospel og roots, sunget av tre av de aller største amerikanske sangerinnene.