Trioen EZTV kommer fra Brooklyn, New York, og ledes av Ezra Tenenbaum (De to første bokstavene i Ezra bidro til bandets navn). Debutalbumet Calling Out kom i fjor sommer, og allerede nå foreligger oppfølgeren High In Place.

Jenny Lewis (eks Rilo Kiley) synger på den glimrende åpningslåta High Flying Faith. Dette er luftig pop med ringlende 12-strengers gitarer, ikke ulikt powerpopband som Teenage Fanclub, Shoes, The Feelies og Dwight Twilley Band. Enda bedre er Racing Country, som har et riffbasert midtparti inspirert av The Who, og den uimotståelige Reasons To Run. Tenenbaums lyse stemme får meg til å tenke på 80-tallets Paisley Underground-band The Three O'Clock. Dessuten er vokalharmoniene strålende på hele plata.

Den sommerlige Hammock og den vemodige Temporary Gold er drømmepop av høy kvalitet som minner litt om Real Estate (Ikke rart, for to av medlemmene bidrar på plata). Fleetwood Mac har influert balladen How Long's It Going To Be, mens Goodbye Morning får meg til å tenke på Laurel Canyon-miljøet på 70-tallet og spesielt Eagles og Crosby, Stills, Nash & Young. Jeg liker også godt dynamikken og temposkiftene i States of Confusion.

Et par anonyme sanger trekker ned, men alt i alt framstår EZTV på High In Place som verdige etterfølgere til Teenage Fanclub, som selv er ute med et godt album i høst.