Katie Melua (32) har opplevd synkende platesalg etter å ha hatt stor suksess med sine to første album fra 2003-05. Hun ble født i Georgia og vokste opp i Storbritannia, og på In Winter har hun med seg et georgisk kor fra Gori som teller 25 kvinner. Melua har også brutt samarbeidet med sin produsent Mike Batt og hans Dramatico Records. Noen av de ti låtene har jul som tema, men det er mer ei vinterplate enn ei juleplate.

På åpningslåta Little Swallow hører vi bare stemmene til Melua og koret. Dette er ei leken, vakker, kort ukrainsk folkevise som tross tittelen synges på bare ukrainsk. Så følger en langsom versjon av Joni Mitchells juleklassiker River, kun med komp av akustisk gitar og korets polyfoniske sound. Hennes gitar er faktisk eneste instrument på plata.

Katie Meluas egne komposisjoner er ikke særlig spennende. Men avslutningen av albumet er flott. All-Night Vigil - Nunc Dimittis ble skrevet av den klassiske komponisten Rachmaninov i 1917 og synges på russisk. De magiske stemningene føres videre på en smellvakker versjon av O Holy Night (altså O helga natt).

In Winter er et vakkert og lavmælt album, og Katie Melua fortjener ros for å ha gått nye veier. Men det er lite variasjon på låtene, og det hele blir ganske ensformig. Kanskje litt orgel eller andre instrumenter kunne gjort plata mindre kjedelig?