M.C. Taylor (40) er eneste medlem av Hiss Golden Messenger fra Nord-Carolina. Heart Like A Levee er det 7. studioalbumet i rekken etter debuten i 2008. En produktiv artist, altså. Også dette er ujevnt og variert. Tittelen henspiller på uttrykket "heart on a sleeve", som betyr å åpent vise følelser. Og nettopp det gjør M.C. Taylor på denne plata. Han synger med sin unike stemme blant annet om frelse, selvbevissthet og anger i de 11 låtene.

De tre første sangene er fengende og i grenselandet mellom countryrock og folk. Biloxi har slidegitar og tekst om bursdagsselskapet til Taylors seks år gamle sønn. Best av disse er tittelsangen, med mandolin, akustiske gitarer, kvinnelig svarvokal og en herlig tempoøkning mot slutten.

Den dystre Like A Mirror Loves A Hammer har sydende sørstatsfunk-stemninger og et komp som minner om Wilco. Også de tre neste sangene er lavmælte og ikke særlig kommersielle. En musikalsk referanse er Will Oldham/Bonnie "Prince" Billy og Bill Callahan. Her vrenger Taylor sjela si og viser følelser. Cracked Windshield gir oss sørstatsstemninger og soul/gospel-inspirert koring.

Deretter følger to fengende låter. På den akustiske Happy Day (Sister My Sister) synger Tift Merritt fin harmonivokal. Say It Like You Mean It byr på mandolin og en glimrende melodi. Helt til sist kommer den seks minutter lange Highland Grace. Denne stemningsfulle balladen har saksofoner, kontrabass, sjelfull koring og en melodistruktur som kan minne litt om Lou Reed.

Hiss Golden Messengers Heart Like A Levee anbefales spesielt folk som digger alt.country, Tom Petty, Jakob Dylan (eks The Wallflowers), Will Oldham og Bill Callahan.