Phil Collins var en av de mest suksessfulle soloartistene på 80-tallet. Han lagde kvalitetspop på sine tre første album, før kvaliteten begynte å synke og han til slutt ble latterliggjort av kritikerne. Samtidig med at han spilte trommer og sang i Genesis, solodebuterte han i 1981 med den stemningsfulle balladen In The Air Tonight. Siden har han hatt over 30 store hits i land som UK og USA.

Forrige samleplate kom i 1998: ...Hits. Den solgte meget bra, noe også The Singles bør gjøre, da den inneholder alle Collins' beste låter i kronologisk rekkefølge. På 3 cd-er får vi totalt 45 låter, hvorav den nyeste kom i 2010: Going Back. Også alle duetthitene er med. Kun én stor UK-hit mangler: remiks-versjonen av In The Air Tonight fra 1988. Og vi får studioversjonen av Who Said I Would, ikke liveversjonen fra 1991 som ble en bitte liten hit i USA.

Dessuten mangler coverheftet liner notes og årstall for låtene. Men dette er bare pirk. Det er imidlertid en bonus at samtlige singlecovere er gjengitt.