Hele åtte år etter forrige plate er ordekvilibristen Øystein Sunde (70) tilbake igjen. På Bestefar bruker han mange forskjellige musikere, og bluegrassbandet Meget I Sløyd spiller i samlet flokk på bare den freske Sa dem. Dessuten gjør Sunde en gnistrende versjon av bluegrass-instrumentalen Foggy Mountain Breakdown.

Vi får to bossanova-viser med saksofon: den morsomme Stussen på Tutten og den vemodige Gamle halvveis glemte ord. Åpningslåta Du er på Youtube nå er i dixielandjazz-stil, med bare ukulele, gitar, banjo og saksofoner i kompet.

Aller best er Sunde på den vanvittige Pertentlig i Bentley (i duett med Ingrid Bjørnov), Dødsbo - hans munnrappe versjon av Ravi & DJ Løvs 2004-hit Dødsøt - og på to andre coverlåter: Fjøsprat (= Jaktprat med ny tekst) og Johnny B Goode på sjukehjem, der Petter Baarli fra Backstreet Girls spiller Chuck Berrys gitarriff.

Øystein Sunde skuffer ikke på Bestefar. Det er høy klasse over spillingen og tekstene. Men han gjentar seg selv når det kommer til melodiene. Synd at han ikke tok med enda et bonusspor (i tillegg til Fjøsprat). For eksempel radiosinglen Julekalender, som ble lansert for to år siden.