Im Nebel fra Haugesund var inspirert av bl.a. Joy Division og norsk nyveiv da de ble dannet tidlig på 80-tallet. De ga ut en single og to kassetter, og det aller meste fra kassettene Ut av tåkeheimen (1983) og Mutasjon 7 (1984) får sin cd-debut på Mutasjon 83-84, som er trykt opp i et lite opplag.

Tekstene er på norsk eller engelsk, og de 9 låtene veksler mellom tidstypisk new wave/postpønk og pop (f.eks. den fengende Playing Patience) - det hele med mye keyboards. Deres mest kjente låt er nok Monkanes sang, og på den som faktisk heter ? er det trompetspill ved Torbjørn Økland, som seinere dannet Vamp.

Etter utgivelsen av sjutommeren The Colours Turned Red i 1985 skiftet Im Nebel navn til, nettopp, The Colours Turned Red. De fikk en del suksess med sitt selvtitulerte debutalbum fra 1988, og gjorde et godt comeback i 2004 som resulterte i en ep og et album. Men nå kan man altså kjøpe deres første utgitte låter som Im Nebel på cd-en Mutasjon 83-84. Eller man kan høre på dem via TIDAL og Spotify.