Trond Granlund (66) er flink til å dokumentere sin fortid. Han har utgitt to bøker, i 2014 kom boksen 50 år på veien, som besto av tre cd-er, en dvd og ei bok med mange bilder fram til ca 1983. Oppfølgeren 50 år på veien, Vol 2 er ingen boks, men man får like mye musikk og levende bilder.

Cd1, De evigunge herrene, er et liveopptak fra i fjor på Herr Nilsen i Oslo. Det var en duokonsert med New Jordal Swingers-sjef Eigil Berg, som alene synger åpningslåta Svart magi. Ellers synger de det meste sammen, både coverlåter innen rhythm & blues og sine mest kjente egne sanger.

Cd2, Tyrielden, inneholder noen av de beste av Granlunds norskspråklige låter, hentet fra enten studioalbum, liveopptak av nyere dato eller tidligere uutgitte versjoner. Den eldste er fra 1986, 60-talls Jenny, som Ole Paus skrev.

Cd3, Hillbilly Cats, har undertittelen "live, råmikser og andre rariteter". Dette er fra Trond Granlunds roots/americana-periode, som startet i 1990. De ni første låtene er et glimrende liveopptak fra Down On The Farm-festivalen, 1994. Resten er live- eller studioinnspillinger fra 1991-92. Ingen av denne cd-ens 14 låter er utgitt fra før.

Dvd-en Live i Lørenskogs Hus er tatt opp på Granlunds hjemmebane, og han kompes av det dyktige, akustiske bandet vi også hører på Cd1. Her synger han noen av sin karrieres beste og mest kjente låter, så som Bror min og jeg, Driftin', Den da'n ødelagt, Elvis-hyllesten Say We're Not Apart og Himmelvogna. På sistnevnte negro spiritual og flere andre sanger medvirker Bjelleklang. Blant konsertens andre musikalske gjester er pianisten Stein Kulseth, som jo også skrev låter for Granlund.

Det eneste jeg savner er noen ord om de enkelte sangene. I det tynne coverheftet oppgis stort sett bare musikere og innspillingssted/dato. Det hadde også vært plass til Granlunds Norsktoppen-slagere på en av cd-ene. Men dette er bare pirk, for man får mye strålende musikk på de til sammen 68 låtene her.