Courtney Marie Andrews (26) fra Phoenix, Arizona, har lenge levd av å spille elgitar for kjente artister som Jimmy Eat World og Damien Jurado. Hennes første soloalbum kom i 2011, etterfulgt av en ep i 2014. Nå imponerer hun med Honest Life, der tekstene ofte handler om lengsel etter hennes kjære og ensomheten turnélivet medfører.

Steelgitar ligger som et bakteppe for nesten alle de ti sangene, og vi hører mye piano og heldigvis Courtneys stemmeprakt. Dette lydbildet etableres alt på den sterke åpningslåta Rookie Dreaming. Stemmen kan lett sammenlignes med Joni Mitchells, men har også en herlig countryknekk og et særpreg.

Jeg digger den fengende Irene, piano- og steelgitarsoloen på How Quickly Your Heart Mends, bassgangene og den twangy soloen på den selvbiografiske Table For One, den lengselsfulle Put The Fire Out og de mektige strykerne på den avsluttende balladen Only In My Mind.

Nå holder ikke resten av låtene like høy standard som de ovennevnte, men alt i alt har Courtney Marie Andrews lagd et imponerende album med Honest Life. Det anbefales fans av Emmylou Harris, Lucinda Williams, Indigo Girls, Ryan Adams og Judee Sill. Hun spiller for øvrig på Buckleys i Oslo 16. mars.