All Them Witches fra Nashville, Tennessee, debuterte med den knallgode skiva Our Mother Electricity i 2012. Siden da har bandet utgitt to like knallgode langspillende album, Dying Surfer Meets His Maker (2015) og Lightning At The Door (2016), pluss en EP, demoinnspillinger og en liveplate fra Brussel. Det er få svakheter å spore i det All Them Withces leverer.

Det har vært interessant å følge bandet fra debuten og frem til deres nye utgivelse, Sleeping Through The War. Utgivelsene er varierte, bandet leker og viser kreativ skaperkraft. Som lytter blir du aldri skuffet. All Them Witches veksler mellom rock, country, heavy psych, ørkenblues med mer. De evner å fornye seg fra album til album uten å miste sin egen identitet.

Selv om stilen varierer, har bandet en gjenkjennelig sound. Det er strålende gitarspill, stødig rytmeseksjon og sterk vokal. Og, ikke minst, bunnsolide låter. Låter som kan være direkte, som kan være hypnotiserende, som kan ta en uventet retning. Du vet ikke hva All Them Witches kan finne på, men du er trygg på at det kommer til å være verdt å følge med på, helt sikker på at det kommer til å låte overbevisende.

Det er vanskelig å måle Sleeping Through The War opp mot forgjengerne. Alle utgivelsene er gode, samtidig som de er alle nokså forskjellige. Men det kan virke som om bandet har brukt litt mer tid på sitt fjerde album, bearbeida låtene bedre, gjort en grundigere produksjon. Som om mer står på spill nå. Her er låter som rocker, som er nedpå, intense, som kicker som faen.

Samtlige, helt klart, men særlig åpningen Bulls, Bruce Lee, avslutningen Internet og albumets beste, Alabaster, er høydepunkt. Her finner du et godt bevis på hvilke kapasitet All Them Witches besitter, og på hva som gjør dem til et av de mest spennende bandene for tiden. Rapportene sier også at de er et fantastisk liveband. Det er lett å skjønne og i løpet av 2017 byr det seg muligheter for norske fans blant annet under Pstereo i Trondheim i august og i september på Revolver i Oslo.

Som en utdypning av tittelen, sier bandet selv at det er på tide å våkne opp og finne ut hvordan vi kan oppnå større ting sammen som mennesker. It might not look like it but we are all the same at the center, and that is where we will find peace. Med All Them Witches på ørene er det lett å senke skuldrene og kjenne hvordan ting faller på plass. Sleeping Through The War er en solid utgivelse som vil øke All Them Witches sin status og fanskare. Den bør i hvert fall det.



Mer om All Them Witches her