Action Time Vision har en selvforklarende undertittel: A Story of Independent UK Punk 1976-1979. Det meste av pønken kom ut på små, uavhengige plateselskap. Så på boksens fire cd-er får vi nesten alle de beste pønkebandene fra 70-tallet. Unntaket er fire som ga ut plater på store selskap: The Clash, Sex Pistols, Buzzcocks og Generation X. Mer uforståelig er det at The Adverts og anarkist-pønkerne Crass er utelatt. Og man kunne tatt med Buzzcocks' debutsingle, som kom på eget selskap.

Men dette er bare pirk i et låtutvalg som viser bredden i britisk pønk. Det meste er fengende og ganske primitivt, og sjelden innspilt med mer enn tre grep på gitaren. De 111 låtene presenteres kronologisk, og den første er den eneste fra 1976: New Rose med The Damned. Den singlen er til gjengjeld en klassiker som var den første pønkesinglen i Storbritannia. Ingen band er representert med mer enn én sang, noe som både er en styrke og en svakhet her. Folk flest har nok bare hørt om en fjerdedel av dem.

Blant de mest kjente er The Rezillos, 999, Sham 69, Only Ones, Tubeway Army (med Gary Numan), Stiff Little Fingers, Skids, Members, Angelic Upstarts, Alternative TV, Joy Division, The Fall, U.K. Subs, The Ruts, Adam and the Ants, Cockney Rejects, Poison Girls og to band der Norges egen Casino Steel spilte keyboards: The Boys og Hollywood Brats. Eneste soloartist er Patrik Fitzgerald.

Boksens coverhefte er fullstappet av informasjon, memorabilia og bilder. Hver låt/artist har fått omfattende biografier der vi både kan lese hva medlemmene het (aliaser og døpenavn) og hvordan det gikk med dem. Overraskende mange band er aktive i dag, hvorav flere er blitt gjenforent etter å ha tatt seg en lengre pause. Det vil koste titusener å kjøpe platene med disse pønkelåtene, så Action Time Vision er et godt kjøp for den som vil ha oversikten over britisk pønk fra 1976-79.