Skottene i The Jesus and Mary Chain er tilbake med første album på hele 19 år. Brødrene Jim og William Reid skal også på turné denne sommeren, med bl.a. en konsert på Sentrum Scene 2. juli.

Damage and Joy starter med Amputation som er en relativt fengende låt. Videre fortsetter albumet med et par låter som er helt greie, men ikke noe mer enn det.Så kommer Always Sad, Song For A Secret og The Two Of Us på rad og rekke. Tre vakre duetter med Bernadette Denning og Isobel Campbell (sistnevnte kjent fra Belle and Sebastian) som gjestevokalister. Stemmen til Jim Reid kler kontrastene i kvinnestemmene.

Lydbildet på Damage and Joy er behagelig. Akkurat passe med skurrende gitar, fengende rytmer og en blanding av pop, ballader og litt mer rocka låter.

De neste låtene på albumet skiller seg ikke ut på den ene eller andre måten, men det er låter jeg gjerne hører på igjen. F.eks. Loz Feliz (Blues And Greens) og Mood Rider. Damage and Joy avslutter med Can’t Stop The Rock, en duett med søsteren Linda Reid.

Shame on United Nations
For their half-heart investigations
We got a feeling we can't show
And it's only gonna grow


For gamle The Jesus and Mary Chain-fans er Damage and Joy et album som nok er etterlengtet og vil bli lyttet til. Flere av låtene er nyinnspillingen av gamle låter, så det er ikke alt som er helt nytt. Albumet byr ikke på de store overraskelsene, men de fleste sangene er gode og absolutt verdt å lytte til.