Will Oldham, alias Bonnie Prince Billy, er en produktiv musiker. Han skriver gode låter innenfor folk/americana-segmentet, men er heller ikke fremmed for å gjøre coverlåter. Faktisk har han tidligere utgitt hele album med sangene til The Everly Brothers og The Mekons. Like før countrylegenden Merle Haggard døde i fjor, begynte han å lage Best Troubadour.

For anledningen samlet han seks dyktige musikere, og deres stort sett akustiske uttrykk kler de 16 låtene godt. Vi hører forsiktige trommer, banjo, fele, harmonistemmen til Cheyenne Mize og mye treblås (sax, klarinett, fløyte). Plata har fått et behagelig, lavmælt, intimt, organisk og stemningsfullt lydbilde. Sangene blir liksom flyttet fra Haggards Bakersfield til hillbilly-området Appalachene.

Merle Haggard var også en tolker av andres musikk, og han har bare skrevet ti av låtene her. Resten er likevel Haggard-låter, ettersom han hadde suksess med dem. Så som den fantastiske åpningslåta The Fugitive og den gripende vakre That's The Way Love Goes (av Lefty Frizzell).

Andre låter er jazzpreget og går i valsetakt: I Always Get Lucky With You og Some Of Us Fly. Jeg savner flere uptempolåter - fengende låter som Wouldn't That Be Something. Det hele blir noe ensformig i løpet av de 56 minuttene albumet varer. Men jeg nøler ikke med å anbefale Best Troubadour til fans av både Merle Haggard, Bonnie Prince Billy og folk/americana. Dette er en verdig og vellykket hyllest til en av de store i musikken, med et oppsiktsvekkende cover ved kunstneren Joseph McVetty.