Ramones' selvtitulerte debutalbum fra 1976 har fortjent fått klassikerstatus og var vel det aller første pønkealbumet. Oppfølgeren Leave Home (1977) fortsatte i det samme sporet, men solgte faktisk bedre. Den havnet på albumlistene i Storbritannia, hvor de også fikk to små hits: Swallow My Pride (fra lp-en) og Sheena Is A Punk Rocker, som ble spilt inn på nytt til tredjealbumet Rocket To Russia.

Andre kjente låter på dette albumet hvis tittel betyr "flytter hjemmefra" er Pinhead (inspirert av filmklassikeren "Freaks" fra 1932) og coverlåta California Sun, som er en glimrende versjon av The Rivieras' store surfrockhit fra 1965. En av sangene, Carbona Not Glue, måtte fjernes fra nye opplag av albumet. Ikke fordi det hadde referanser til limsniffing, men fordi firmaet Carbona protesterte.

Erstatningslåtene for Carbona Not Glue er selvsagt blant de 18 bonuskuttene på Leave Home - 40th Anniversary Deluxe Edition, som består av 3 cd-er og den nye miksen på vinyl. Ed Stasium, som var lydtekniker og mikser på originalplata, har nemlig lagd en miks som er råere. Han bidrar i coverheftet med minner om innspillingen. Det samme gjør Ramones-manager Danny Fields. Ingen av de fire medlemmene er nemlig lenger i live. Heftet har også sangtekstene, men ganske få bilder.

Innholdet på cd-ene er dette: originalmiksen, 40th Anniversary Mix, Sundragon Rough Mixes, et liveopptak fra den berømte New York-klubben CBGB i april 1977 (der 19 låter gjøres unna på bare 39 minutter) og altså bonuslåtene. Sistnevnte består stort sett av alternative mikser og instrumentaler. Hele boksen er i lp-størrelse, og vi får også en forklaring fra Fields på hvorfor coverbildet er så kjipt, samt noe om hva Ramones-logoen symboliserer. Den fikk nemlig sin platedebut på baksida av coveret.