Det engelske Nottingham-bandet Childhood albumdebuterte i 2014 uten at jeg la merke til dem. Men med Universal High har de virkelig lagd ei spesiell plate med noen unike melodier. Det er imidlertid lett å høre hvem de er inspirert av: Prince, Whitney, Empire Of The Sun, Curtis Mayfield og annen 70-tallssoul, Tamp Impala, The Style Council, Phoenix...

Plata begynner med to av de største høydepunktene, A.M.D. og Californian Light, som byr på lekker, smektende pop med falsettsang og gammeldagse synthlyder. Jeg digger også den stemningsfulle balladen Cameo og Too Old For My Tears, som er så fengende at den bør ha hitpotensial. Det samme gjelder Don't Have Me Back. Tittelkuttet er mer indiepop à la Pete Doherty, mens Prince preger versene på Nothing Seems Right, som for øvrig har et ultrafengende refreng.

Nå holder ikke de andre låtene på Universal High like høy standard som de nevnte. Og selv om plata har et herlig retrosound, blir det litt for ensformig i lengden. Likevel vil jeg ikke nøle med å anbefale det til fans av Tame Impala og 70-tallssoul.