Peter Perrett (65) ledet på 70-tallet det glimrende new wave-bandet The Only Ones. Men grunnet narkomisbruk har han bare utgitt ett album etter 1980, nemlig et soloalbum i 1996 under navnet The One.

How The West Was Won beviser at Perrett fortsatt kan skrive gode poprocklåter med herlige tekster. Tittelsangen kom på single i sommer og er en av årets aller beste. Her tar han et oppgjør med ting som er galt i samfunnet (bl.a. USA og Kim Kardashian), til en melodi som minner litt om Bob Dylans If Not For You og som synges med hans sedvanlige, rølpete, lakoniske Lou Reed-aktige stemme.

Nesten like bra er den fengende An Epic Story og Troika, som er hyllester til hans kone gjennom 47 år. Sistnevnte åpner rolig for så å eksplodere i en super melodi. Jeg liker også godt den selvbiografiske gitarrockeren Man Of Extremes, Sweet Endeavour (med herlig slidegitar) og balladen Take Me Home. Det eneste som trekker ned her er de to låtene som varer over fem minutter.

Peter Perrett overbeviser også som gitarist på How The West Was Won, der han kompes av bl.a. sine sønner Jamie og Peter jr, som spiller i bandet Love Minus Zero og var originalmedlemmer i Babyshambles. Chris Kimsey har gitt albumet en strålende, glassklar produksjon. Dette er et av årets beste comeback!