Lesley Duncan (1943-2010) hadde vært aktiv i mange år da Elton John spilte inn hennes Love SongTumbleweed Connection i 1970. Nå er hennes to første soloalbum samlet på en dobbelt-cd med 6 bonuskutt: Sing Lesley Sing - The RCA and CBS Recordings 1968-1972.

Hun kom fra Stockton-on-Tees i nordøst-England, singledebuterte i 1963 og jobbet som koredame på en rekke hits, bl.a. In The Middle Of Nowhere med Dusty Springfield. Noen av hennes sanger ble også spilt inn av andre artister før Elton sørget for gjennombruddet.

Det er en rekke andre vare og vakre viser som Love Song på debutalbumet Sing Children Sing (1971), der Elton spiller piano. Oppfølgeren Earth Mother (1972) er produsert på en måte som gir låtene mer kjøtt på beina. Og de er, etter min mening, like gode som på debuten.

De seks bonuskuttene består av singler fra 1968-69, inkludert den først utgitte versjonen av Love Song. Coverheftet har gode liner notes, flotte fotos og noen bildecovere. Cd-lyden er like varm og god som på vinylutgavene. Anbefales fans av kvinnelige singer-songwritere som Judee Sill, Joni Mitchell og Bridget St. John.