Chris Spedding (73) har hatt en eventyrlig karriere. På 60-tallet spilte han med Peter Brown's Battered Ornaments, så ble det et par jazzinfluerte soloplater og deretter rockebandet Sharks. I Norge har han turnert mye med Robert Gordon og også spilt med Eldar Vågan.

Så fikk han kontrakt med RAK Records, som hadde stor suksess med Smokie, Mud og Suzi Quatro. Han skrev kommersielle, korte sanger og ble belønnet med en stor UK-hit, Motor Bikin', i 1975. Den er med på hans første RAK-album, Chris Spedding (1976), som også inneholder klassikeren Guitar Jamboree, der han imiterer en rekke av verdens beste gitarister, sydd sammen med en god melodi.

Det albumet er et av fire i cd-boksen The RAK Years, hvorav de tre første også har bonuskutt i form av singler (a- og b-sider). Vi får dessuten et flott illustrert coverhefte som forteller om Speddings karriere og tar for seg albumene (som er utstyrt med egne covere).

Neste album var det mer rocka Hurt (1977), hvor soundet var new wave-aktig. Han ble kompet av pønkebandet The Vibrators på en single som er blant bonuskuttene. Spedding produserte dessuten de første demoene til The Sex Pistols.

Oppfølgeren Guitar Graffiti (1979) er mildt sagt variert og ujevn. Vi får både "liveopptak" der det er lagt på publikumslyder til studioinnspillinger, noen middels låter, samt tittelkuttet der han har sydd sammen tre lange gitarsoloer til en instrumental (!). Det 4. og siste RAK-albumet er I'm Not Like Everyboyd Else (1980), hvor tittelkuttet er en av tre coverlåter. Her er det også noen gode, tidstypiske originallåter.

Alt i alt presenteres disse fire Chris Spedding-albumene på en flott måte. Alle unntatt treeren er bra, på hver sin måte. De tre første cd-ene har totalt 8 bonuskutt, den siste ingen.