Focus fra Nederland er et av tidenes største progrockband. Gullalderen var fra 1970-73, anført av Thijs van Leer (orgel, fløyte) og Jan Akkerman (gitar). Siden 2004 har de bestått av van Leer og trommisen fra den gang, Pierre van der Linden, samt unggutter på bass og gitar.

The Focus Family Album er en dobbelt-cd med 20 låter. Halvparten er med Focus, i form av outtakes og alternative tagninger fra studioalbumene Focus 9/New Skin (2006) og Focus X (2012). Disse er av høy kvalitet. Blant høydepunktene er Birds Fly Come Over (uten Ivan Lins' originalvokal) og Victoria.

Resten er solo-instrumentaler. To trommelåter med Pierre van der Linden, to imponerende låter med den ferske bassisten Udo Pannekeet, to tverrfløytelåter med Thijs van Leer (som for øvrig er mannen som jodler på 1973-hiten Hocus Pocus), to gitarlåter med Menno Gootjes og to med trioen Swung, som består av Focus minus van Leer. Disse ti låtene er mest for fansen, men viser uansett hvor briljante musikere dette er.

En bonus er coverkunsten ved legenden Roger Dean, som lagde covere på 70-tallet for verdens største progband. Han har også designet heftet hvor vi kan lese litt om de 20 låtene. The Focus Family Album er en vellykket utgivelse som ikke minst viser hvor bra musikk Focus fortsatt lager.