Teensville Records fra Australia har spesialisert seg på cd-samlinger med obskure 60-tallslåter. På Marshmallow Skies er artistene ganske kjente, men det er ikke låtene de spiller. Vi får 28 låter på en fullstappet cd der coverheftet er lekkert marshmallow-rosa og har korte liner notes og bilder av de fleste artistene. Coverdesigneren er faktisk norsk!

Det står tre ting om hver låt, fordelt på kategoriene "Far-out imagery", "Hallucinatory sounds" og "Groovy fun facts". Man legger seg altså på en 60-tallsslang-stil i et forsøk på å beskrive hvor psykedelisk musikken er. Svaret er at den ikke kan kalles psykedelia, men heller popmusikk med noen psykedeliske effekter og instrumenter, så som sitar, phasing, tablas, fuzzgitar, baklengs-effekter, forvrengt vokal...

Det er bare én hit her, nemlig åpningslåta Watch The Flowers Grow med The Four Seasons (30. plass i USA, 1967). Nesten alle de andre artistene hadde hatt store hits før den psykedeliske perioden 1966-68, men deretter slet de i karrieren og kastet seg over nye trender i håp om ny suksess.

Men bevares så bra mange av låtene er! Gemini med Del Shannon, Abyssinian Secret med Cilla Black, Say What You See med Lesley Gore, Come With Me med Brian Hyland, Moontalk med Tommy Roe og den aller største godbiten, Popcorn Double Feature med The Searchers, som merkelig nok ikke ble en hit.

Blant de andre artistene er Rick Nelson (tittelsangen), Bobby Vee, Bo Diddley, Dion & The Belmonts, Gene Pitney, Neil Sedaka, Gene Vincent, Everly Brothers, Chubby Checker (1971!), Jan & Dean og Roy Orbison. Marshmallow Skies er en samling med mye god popmusikk som burde ha vært mer kjent. Vi gleder oss til oppfølgeren!