Et av de seinere års mest etterlengtede comeback har vært Electric Light Orchestra, som ikke hadde turnert siden 1986 da Jeff Lynne i 2014 bestemte seg for å spille i Hyde Park. I 2015 kom det gode albumet Alone In The Universe og året etter ble en liten turné.

I år spilte Jeff Lynne's ELO fire britiske konserter, dessverre uten originalkeyboardist Richard Tandy, som var syk. Han skal visst være med på årets store turné, som besøker Oslo Spektrum 14. september. Imens kan vi nyte denne London-konserten i sin helhet: Wembley Or Bust. Lynne har samlet en gjeng dyktige musikere som inkluderer to damer på cello og en på fiolin. Så ELOs symfoniske 70-tallsstil blir heldigvis videreført live.

Nå utgis konserten på både cd, trippel vinyl, cd med dvd og cd med Blu-Ray. Denne anmeldelsen er basert på dvd-en, som starter med det pompøse albumkuttet Standin' In The Rain fra Out Of The Blue - plata som er best representert blant de 23 låtene. Wild West Hero (med a cappella-elementer) er også et høydepunkt. Ellers er det ei lang hitrekke vi får servert. Bare The Diary of Horace Wimp og Hold On Tight mangler av ELOs største slagere.

Vi får også overraskelser i form av Traveling Wilburys-hiten Handle With Care og Olivia Newton-John/ELO-hiten Xanadu. Sistnevnte er fra en dårlig musikkfilm, men låta er faktisk Jeff Lynnes favoritt. Dette sier han i en av de fem dokumentarsekvensene som kommer innimellom låtene. Vi får også vite at Do Ya ble skrevet da ha var 22 år (altså ca 1970) og er den eldste sangen på settlista. Ellers ser vi bandet øve, både på musikken og vokalen, og vi får korte intervjuer med musikere, fans og selvsagt Lynne.

Visuelt er konserten en nytelse, med et enormt romskip over scenen og laserlys når vi har kommet litt over halvveis. Til sammen varer dvd-en nesten to timer, de to cd-ene noe mindre. Wembley Or Bust er årets julegave til ELO-fansen og anbefales også andre som ønsker glimrende popmusikk med god lyd, sunget at en 69-åring som ikke har tapt seg stemmemessig. En annen bonus er et 24-siders hefte med bilder fra konserten.