Ramones var på toppen av karrieren i 1977, da de ga ut to studioalbum, Leave Home og Rocket To Russia, og fikk sine første listeplasseringer. Sistnevnte har albumversjonen av hiten Sheena Is A Punk Rocker.Andre kjente låter fra sistnevnte album er Rockaway Beach, We're A Happy Family og coverlåtene Do You Want To Dance? og Surfin' Bird. Originalene til disse hadde henholdsvis Bobby Freeman (1958) og The Trashmen (1963).

Rocket To Russia - 40th Anniversary Deluxe Edition inneholder orginalmiksen på cd og den nye miksen, "40th Anniversary Tracking Mix", på både cd og vinyl. Ed Stasium, som var lydtekniker og mikser på originalplata, har nemlig lagd en miks som er råere. Spesielt er det at han gir oss alternative tagninger av I Don't Care og It's A Long Way Back To Germany. Sistnevnte erstatter Sheena Is A Punk Rocker og var opprinnelig ei b-side. Dens originalmiks finner vi på disk 2 sammen med 12 råmikser fra studioene Mediasound og Power Station, enda flere alternative versjoner, b-sider, en radioreklame, dialog med Joey og Dee Dee Ramone, og en demo av 60-tallshiten Needles And Pins.

Den 3. cd-en inneholder et tidligere uutgitt liveopptak fra Glasgow, 19. desember 1977. Lyden er god, stemningen ekstatisk, og de 25 låtene blir gjort unna på bare 50 minutter (Judy Is A Punk klokker inn på 1:15!). Her får vi låter fra alle Ramones' tre album, samtlige introdusert med 1-2-3-4. Boksen er i lp-størrelse, akkurat som de to foregående.

Ed Stasium bidrar i coverheftet med minner om innspillingen. Det samme gjør sjefen for Ramones' plateselskap Sire Records: Seymour Stein. Ingen av de fire medlemmene er lenger i live, men man kunne jo intervjuet albumets produsent Tony Bongiovi. Heftet har også sangtekstene og deres medfølgende illustrasjoner, men ganske få bilder.