Eagles nådde toppen av karrieren i 1977. I desember 1976 var Hotel California blitt utgitt, og året etter toppet de hitlistene med singlene Hotel California og New Kid In Town. Derfor er det riktig å feire albumets 40-årsjubileum i år.

Man kan kjøpe en dobbel "40th Anniversary Expanded Edition" som inneholder de samme ti bonuskuttene som denne dyre utgaven. Disse er hentet fra tre konserter i oktober 1976 og lyder virkelig proft. Her spiller Eagles låter fra hele karrieren, de to nevnte singlene og Funk #49, som nykommer og gitarist Joe Walsh gjorde med sitt gamle band James Gang.

Hotel California - 40th Anniversary Deluxe Edition inneholder også mye trykt materiale. Vi får tre plakater: en konsertplakat, en med et stamtre for bandets medlemmer og en fargeversjon av den som fulgte med lp-en i 1976. Samt et turnéprogram på 24-sider som bare inneholder fotografier, og ei 44-siders innbundet bok der de to bonus-cd-ene har fått plass, sammen med en Blu-raydisk der man kan høre albumet i blant annet surround.

Boka inneholder lite tekst. 1 side er viet liner notes ved en journalist som har intervjuet produsent Bill Szymczyk. Resten består av bilder av bandet, memorabilia, merchandise, avisutklipp, singlecovere, billetter og annonser. Et av utklippene er et interessant intervju med Szymczyk og lydtekniker Joe Mashal.

Men hvorfor står det ikke mer om innspillingen av albumet? Man kunne jo intervjuet medlemmene (bare Glenn Frey er død) og skrevet litt om hver av låtene. For det er jo et berømt album med noe av den beste musikken Eagles lagde. Og hvorfor kunne man ikke tatt med en hel konsert fra Los Angeles, istedenfor bare ti sanger fra de tre kveldene?

Hotel California - 40th Anniversary Deluxe Edition er kun myntet på blodfans og komplettister. Andre Eagles-fans bør kjøpe den langt rimeligere, doble cd-utgaven som gir dem en glimrende album-remaster og ti liveopptak av høy kvalitet.