Mike Love er den eneste som ikke har sluttet i The Beach Boys, som har holdt på siden 1961. Soloalbum har han tidligere bare utgitt ett av: Looking Back With Love i 1981. 76-åringen har hele åtte barn, og fire av dem medvirker på dobbeltalbumet Unleash The Love, som består av 12 nye låter og 13 nyinnspillinger.

Det er ikke bare albumtittelen som henspiller på hans etternavn. Flere av låtene har Love i tittelen eller de har et budskap om kjærlighet i verden. Tekstene er stort sett banale, og melodiene er ofte enkle. Men plata åpner bra og fengende: All The Love In Paris har koring i Beach Boys-ånd, sax ved Dave Koz og faktisk også trekkspilltoner. Neste låt er en fin versjon av Beach Boys' 1985-hit Getcha Back. Men den låter klin lik originalen, så man kan spørre seg hva som er vitsen. Den er en av flere sanger her hvor tv-skuespiller John Stamos spiller trommer og Loves Beach Boys-kollega Bruce Johnston korer.

Jeg liker også godt den luftige, elegante poplåta Cool Head, Warm Heart (med himmelsk koring), den sprudlende tittelsangen (med blåsere og gospelpiano) og den fengende rockelåta Make Love Not War komplett med orgel, soulkoring og blåsere. Verre er når Mike Love skriver om meditasjon og indiske guruer: Pisces Brothers og Ram Raj. På førstnevnte nevner han turen han tok til Maharishi Mahesh Yogis ashram i Rishikesh, India, 1968 (sammen med bl.a. The Beatles) og låta er skrevet som en hyllest til George Harrison (som også var født i fiskenes tegn).

Stort sett består disk 1 av en rekke klisjéfylte, enkle poplåter. På disk 2 får vi de fleste Beach Boys-klassikerne i Mike Loves soloversjoner. Han har knapt gjort noen endringer i arrangementene, men vi merker at han har lite kraft i stemmen nå (altså en skygge av seg selv). På et par av sangene synger hans datter Ambha Love, som virkelig har en særpreget og fin stemme. John Cowsill, som var med i familiebandet The Cowsills da han var barn på 60-tallet, spiller nå trommer i Beach Boys og får her synge Wild Honey. Og på Darlin' er det indiepopbandet AJR som står for vokalen.

Den mest interessante låta på disk 2 er Brian's Back, som Love skrev i 1976 i anledning Brians comeback i Beach Boys. Gruppas innspilling av den kom først ut i 1998. Mike Love har beholdt Carl Wilsons herlige harmonivokal, men instrumenter og all annen vokal er innspilt på nytt. Uansett framstår sangen nå som et høydepunkt på dette albumet.

Unleash The Love er et helt greit popalbum som det nok betyr mye for Mike Love å gi ut. Coverheftet er spekket med informasjon, og takkelista er enorm. Han skriver spesifikt om tilblivelsen av seks av låtene, men kommer ikke med noe nytt som fansen ikke vet fra før. Coverheftet har også reklame for hans kontroversielle selvbiografi.